Månedens alumni juni: Hanna Klingberg – freelance skuespiller i New York

Hanna Klingberg fotograf Lasse Engeland
Fotograf: Lasse Engeland

Hanna er opprinnelig fra Kjelsås i Oslo. Hun kom til Volda i 2008, og fullførte sin bachelor våren 2011.
I skolesammenheng så vi henne bl.a. spille Magisteren i Reisen til julestjernen, og den voksne Susanne og Kristine Lunde (fra Et Dukkehjem) i Ibsens frustrerte fruer.
Hanna hadde en spesiell interesse for regi og som bacheloroppgave forsket hun nettopp på regi. Hun satte opp Arkadia med mange medstudenter i rollene, og på fritiden var hun bl.a. regissør for Vekerevyen 2009, og regiassistent for forestillingen Er det meg nå? som ble satt opp på Parken Kulturhus i Ålesund våren ‘09. Hun var også aktiv som frivilling på Rokken.
Selv sier hun om tiden i Volda:
– De to årene jeg bodde i Volda var helt fantastiske. Volda er et nydelig sted det er lett å bli glad i, men det er menneskene og miljøet som gjør opplevelsen unik. Jeg traff flere av mine beste venner i Volda, og sammen skapte vi minner som kommer til å følge oss livet ut. Bachelorutdanningen i drama og teater ga meg en solid grunnmur innen fagfeltet, og jeg har stadig bruk for kunnskapen og ferdighetene jeg tilegnet meg i Volda. Jeg lærte vanvittig mye, ikke bare om teater, men også om meg selv og mine mål for fremtiden.
I tiden etter hun var ferdig i Volda har Hanna jobbet freelance som skuespiller, tekstforfatter og regissør, og hun har jobbet som redaksjonsassistent i NRK.
Nå jobber og studerer hun i New York, og hun har dratt i land den kvinnelige hovedrollen i musikalen Merrily we roll along som settes opp ved The Lee Strasberg Theatre 4.-7.juni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>