Månedens alumni: Maja Skogstad – masterstudent og freelance skuespiller

kulturfag Volda drama
Fotograf er: Øyvind Skogstad kulturfag Volda drama

Maja er opprinnelig fra Målselv i Troms fylke. Hun kom til Volda i 2009, og fullførte sin bachelor våren 2012. Mens hun studerte i Volda var hun aktiv både som student og på fritiden.

I skolesammenheng så vi henne spille den manipulerende Angela i Mon Signor, pave Johanne i Top Girls, og Glemme-Gnomen i Huskerrud (som julen 2012 ble satt opp på Papirhuset i Tønsberg).

På fritiden deltok hun bl.a. i Vekerevyen i 2009, i forestillingen 2 akter for 5 kvinner, og i uroppførelsen av Rom rives i 2010, der hun spilte marineoffiseren Maren. I tillegg var hun titt og ofte ute på sykkel eller ski i fjellet.

Selv sier hun om tiden i Volda: – Volda er først og fremst et fantastisk studiested med unike muligheter for å gå i fjellet, stå på ski og boltre seg i de vakre omgivelsene man har rett utenfor døra. Man blir raskt kjent med både de man studerer med og på tvers av faginteresser. Jeg er veldig fornøyd med hvordan studiet var lagt opp og den oppfølgingen som ble gitt av fagansvarlige i dramaseksjonen. Den grunnleggende kompetansen jeg har fra denne bachelorutdanningen er god å støtte seg på i videre arbeid og studier.  Jeg vil alltid føle meg hjemme i Volda og tenker støtt og stadig på alle de flotte minnene fra studietiden her.

I tiden etter hun var ferdig i Volda har Maja bl.a. studert teater- og performancestudier i England, bodd på Svalbard og reist litt rundt i verden.
Nå tar hun Master i drama og teater ved Høgskolen i Oslo og Akershus, og vi kan se henne på TV i rollen som kvinnen som skifter til komfortable klær i Kims nyeste reklame for Fredagskos.

Ingen Kims ingen kos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>